War Child fyller Soho House med musik och hopp på internationella fredsdagen

24 september 2024

War Child Sweden_SOHO1
På internationella fredsdagen bjöd War Child in till en afternoon tea for peace på Soho House. Eventet gästades av ca 250 personer från civilsamhället, näringslivet, nära & kära och War Child vänner. Uppträdde gjorde under kvällen Maria Sur, Tensta Gospel Choir samt Amer Sarsour.

I lördags anordnade War Child en afternoon tea for peace för att uppmärksamma internationella fredsdagen och barns situation i krig. Internationella fredsdagen uppmanar mänskligheten att enas under globalt icke-våld och eldupphör. Den påminner oss om att fred - sann fred - inte bara är frånvaron av krig - det är närvaron av rättvisa, jämlikhet och säkerhet för alla, särskilt de mest utsatta: barnen.

Med dessa ord inledde den prisbelönta journalisten, författaren och människorättskämpen och War Childs eminenta ordförande, Alexandra Pascalidou, kvällen. Alexandra berättade om sina erfarenheter av att rapportera från fältet, om barnen hon träffat men även om det arbete som War Child gör på plats. Där kriget händer.

War Child Sweden_SOHO2

War Child Sweden_SOHO3

Under kvällen fick publiken även höra ett magiskt framträdande av Maria Sur – den talangfulla sångerskan som kom till Sverige när kriget bröt ut i Ukraina, och fångade det svenska folkets hjärtan under Melodifestivalen 2023. Vi hade också glädjen att få höra den upplyftande Tensta Gospel Choir vars röster fyllde rummet med hopp och tro. Detta följdes av Amer Sarsours, palestinsk-svensk poet och författare, fängslande läsning ur sin nya bok ‘Medan vi brinner’ som berättar om uppväxten som palestinier i exil.

War Child fick även besök av vår country director för ockuperade palestinska områden - Nina Goričar - som berättade om läget i Gaza just nu. “ citat Vår VD Ranjani Srinivasan berättade om War Childs arbete med fokus på vår historia, vårt arbete i Sverige och våra evidensbaserade metoder.

Fotografering: David Lagerlöf

Jag vill ge amount frequency

Vill du ge en gång eller varje månad?*

Genom att använda tjänsten godkänner du Användarvillkoren och Integritetspolicyn. Du kan läsa mer om hur vi använder dina ekonomiska uppgifter här.