Ordförande har ordet - Från Stockholm till Libanon

7 oktober 2024

War Child Sweden_PASCALIDOU_LIBANON_WEB
Mitt i denna sorg skickar vi vår djupa uppskattning och beundran till våra kollegor i Libanon, Gaza och Västbanken som fortsätter att arbeta under dessa oerhört svåra omständigheter, trots farorna de ställs inför varje dag. Deras mod och beslutsamhet inspirerar oss alla.

Kära vänner, supportrar och medkämpar för fred,

Det är med stolthet och tacksamhet jag blickar tillbaka på vårt event den 21 september på Soho House, där vi samlades för att hedra Internationella Fredsdagen. Jag vill rikta ett varmt tack till alla som deltog och bidrog till att göra denna dag så minnesvärd. Ett särskilt tack till Tensta Gospel Choir, Maria Sur, Amer Sarsour och våra fantastiska partners som ställde upp helt ideellt, vars engagemang för barn i krig ger oss alla hopp.

War Child Sweden_SOHO1

War Child Sweden_SOHO2

Men. Det är med tungt hjärta jag delar den tragiska nyheten att fem barn som deltog i War Childs program dödades i israeliska flygangrepp i Libanon. Dessa barn var syriska flyktingar som hade flytt undan kriget i Syrien i hopp om att finna säkerhet i Libanon. Dessutom förstördes två av våra anläggningar i samma bombningar. Förlusten av barnen och förstörelsen av våra trygga platser är en påminnelse om den bräckliga verklighet vi arbetar i.

Våra partners, som arbetar i dessa center och som kände de dödade barnen och deras familjer, gör sitt bästa för att stötta de anhöriga samtidigt som de bearbetar sin egen sorg över dessa oskyldiga barns död. Flyganfallen som skadat våra center och dödat barnen är självklart ett brott mot internationell humanitär rätt. 

Mitt i denna sorg skickar vi vår djupa uppskattning och beundran till våra kollegor i Libanon, Gaza och Västbanken som fortsätter att arbeta under dessa oerhört svåra omständigheter, trots farorna de ställs inför varje dag. Deras mod och beslutsamhet inspirerar oss alla.

War-Child-Nederland_Lebanon_SHIELD_Brahim_5_230516

Libanon_image2_1920x1080

Som ni vet, är fred mer än bara frånvaron av krig. Det handlar om rättvisa, trygghet och jämlikhet för alla – och främst för de mest utsatta, barnen, som alltid är de oskyldiga offren. Barnen som betalar det högsta priset för konflikter som de själva aldrig startat.

På War Child arbetar vi outtröttligt för att skydda och stödja dessa barn. Vi erbjuder trygga rum, utbildning och psykosocialt stöd till de som lever i skuggorna av krig, så att de kan börja läka och återfå sin barndom. Genom kreativa uttryck som konst, musik och poesi hjälper vi barn att bearbeta sina sår och bygga upp sin framtid.

Som ni ser i nyhetsflödet är vår kamp långt ifrån över. Vi har metoderna, men vi behöver stöd för att kunna nå fler barn i krigszoner världen över. Era bidrag gör det möjligt för oss att fortsätta. Jag uppmanar er att stå vid vår sida, som månadsgivare, volontärer eller genom att stödja vår kommande Warsalongen auktion. Varje insats, hur liten den än är, kan förändra ett barns liv.

Tillsammans kan vi fortsätta ge barnen hopp om en fredlig, fridfull och frihetlig framtid. Tack för att ni är med oss i denna kamp.

Med all värme, hopp och tacksamhet,

Alexandra Pascalidou
Ordförande, War Child Sweden

Jag vill ge amount frequency

Vill du ge en gång eller varje månad?*

Genom att använda tjänsten godkänner du Användarvillkoren och Integritetspolicyn. Du kan läsa mer om hur vi använder dina ekonomiska uppgifter här.